Îndrăgitul Eftimie remarcă pe blogul său că există o mare ipocrizie în campania împotriva ACTA. De exemplu au început să zbiere împotriva ACTA şi creatorii serialului Robotzi, aceiaşi care se plângeau că internauţii le fură munca (şi, implicit, le micşorează câştigurile).
Chemările la luptă împotriva ACTA au început să se înmulţească. E vorba de o campanie fără obiectiv real, dar care dă senzaţia de participare. ACTA există şi va exista, fie că are forma juridică actuală, fie că nu o are. Providerii de internet îţi pot „spiona” activitatea încă de la apariţia internetului. Dacă nu mă credeţi pe cuvânt vă recomand cartea lui Clifford Stoll „Cuckoo’s Egg” (nu este gratis pe net din ce ştiu, eu dar aici puteţi citi o versiune pe scurt a poveştii primului hacker atestat din 1986)
Deci: providerii de internet îţi pot urmări activitatea. Problema este să o facă doar cu mandat judecătoresc. Legislaţia românească actuală oferă această garanţie, la fel şi proiectul ACTA. Celor care nu le place actuala variantă a legislaţiei privind internetul le recomand călduros Rusia şi China, ţări unde pirateria este absolut OK şi nimeni nu urmăreşte activitatea pe net, mai ales în ceea ce priveşte libertatea de exprimare.
Vă mai recomand pentru lectură în chestiunea ACTA ce au mai scris Răzvan Cucui (aici şi aici) şi Andrei Manţog, aici.
Aici e o comparatie intre ACTA si legile in vigoare : http://propagandairesponsabila.wordpress.com/2012/02/11/acta-este-de-8-ani-in-romania/