Gândul anunţă că 100.000 de români vor să iasă în stradă împotriva acordului ACTA. Cei 100.000 de români şi-au anunţat intenţia pe internet. Rămâne de văzut câţi vor ieşi în realitate. În Bucureşti s-au anunţat 35.000, în Cluj 25.000. De data aceasta poate vor fi mai multe siteuri de cultură de băgat la dubă.
Am scris de mai multe ori că propaganda anti-ACTA se bazează pe minciuni. Au scris şi alţii, nu sunt singurul „nebun pro ACTA”. De fapt nu sunt pro-ACTA, îmi este indiferentă.
Dar vreau să spun altceva: indiferent câţi bucureşteni vor ieşi mâine în Piaţa Universităţii, vor începe cu anti-ACTA şi vor termina cu „Jos Băsescu!”
Asta e una. A doua: Adrian Pătruşcă ştie să scrie o cronică TV. Aici.
S-a facut repede legatura intre ACTA si Basescu. Un exemplu: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/429263_243661129049321_109830419099060_536953_613499923_n.jpg
Pingback:Piața Universității – ce dai aia iei | „Şi eu… şi eu sunt copilul nefericitei secte, cuprins de'adânca sete a formelor perfecte”
De acord ca ACTA se va manifesta destul de agresiv, dar nu citeste nimeni integral legea. Unde se mentioneaza CLAR ca esti amendat atunci cand trimiti un link cu o melodie cu copyright, sau ca cineva iti poate umbla in computer? E un tratat impotriva nesimtirii, caci s-a ajuns la concluzia ca individul NU POATE FI DETERMINAT in nici un fel (advertising, campanii, reclame tv) sa cumpere software-ul,jocul, filmul,muzica atata timp cat are o varianta atat de facila, imediata de download – (torrenti, emule, DC++, bloguri cu linkuri etc). Protestatarii urla, dar trebuie ca cineva din cei care condamna ACTA sa dea o solutie concreta la o problema extrem de simpla: cum poate o companie de jocuri sau software sa reziste, in conditiile in care 99% din produsul sau e piratat? Cine-i plateste pe acei oameni care fac modelare, texturare, rigging, animatie, programare, design de interfete, concept art, matte painting etc? Cine din cei care urla-n piete ar dori sa lucreze gratuit ani de zile de-a randul, exclusiv de dragul userilor? De ce nu se dau SOLUTII simple alternative? Va spun eu alternativa pe care a inventat-o omenirea: publicitatea abuziva, solutie de asemeni respinsa de mase. Producatorii de filme si de muzica isi scot profitul din sali de cinema sau din concerte, insa ce fac programatorii si artistii? Se cere soft de calitate, se fura din ce in ce mai mult (pana si copiii de 6-7ani stiu cum se downloadeaza un iso, cu crack, la pachet) dar nu-si pune nimeni problema ca devine nerentabil sa lucrezi cu informatie digitala. Vor continua sa aiba profituri doar gigantii. Cei care au o atitudine fata de useri cam cum are presa tabloida fata de cititori. Vand “ce cere lumea”. Ne vom re-orienta si vom scoate (probabil) jocuri cu piese si zaruri… Din pacate, o solutie viabila inca se lasa asteptata din partea celor care striga in piete, sau scriu petitii. Va plangeti ca si cand oamenii ar fi revoltati ca nu pot avea acele cutii frumoase cu ciocolata din vitrine. Ce faceti atunci cand nu va permiteti acele produse? Spargeti vitrina? Cine va da dreptul de fapt sa considerati VI SE CUVINE acel produs, chiar daca nu vi-l permiteti? Nu prea v-ati pus intrebarea asta, insa „spargeti vitrina”, ca doar e informatie digitala, nu? Indiferent de pierderile pe care cealalta parte le sufera.
„Vor continua sa aiba profituri doar gigantii.Cei care au o atitudine fata de useri cam cum are presa tabloida fata de cititori”
De acord cu tine.
Dar tu esti prea prost sa realizezi ca ACTA ii va ajuta doar pe giganti pentru ca ei se afla in spatele acordului.
ACTA nu este altceva decât spionaj legalizat. Ideea de copyright nu este altceva decât un pretext pt a prosti lumea, ca si ‘lupta împotriva pornografiei infantile.
ACTA este inca un act ce încearcă aducerea rețelei necontrolabile numita internet sub autoritatea statului. Miza politica este f mare, China fiind cea mai buna ilustrare a ceea ce se dorește de fapt.