- În Mariupol surse ruse afirmă că s-a ajuns la un acord de încetare a focului cu apărătorii ucraineni din combinatul Azovstal care permite evacuarea soldaților ucraineni răniți. Aceștia au fost transportați în spitalul din Novoazovsk, aflat sub controlul separatiștilor din republica Donețk, practic sunt prizonieri. Comandantul regimentului Azov Denis Prokopenko a lansat ieri seară o înregistrare video în care afirmă că „pentru a salva vieți garnizoana Mariupol va duce la îndeplinire un ordin dat de la cel mai înalt nivel și speră să aibă sprijinul poporului ucrainean”.
- Trupele ucrainene de lângă Harkov au ajuns în poziția în care pot amenința direct spatele trupelor ruse din Izium și liniile de aprovizionare ale acestora, asta dacă for reuși să traverseze râul Doneț.
- Forțele ruse atacă orașul Liman din mai multe direcții, însă trupele ucrainene de aici rezistă. Lângă orașul Severodonețk cele mai grele lupte s-au dus ieri în sud, în satul Borovskoie. Severodonețk este bombardat intens. Ieri și-au pierdut viața aici 10 civili.
- Dinspre Popasna forțele ruse au ajuns la o distanță de Bahmut care le permite bombardarea orașului, de asemenea a fost înregistrat un avans rusesc de-a lungul șoselei Bahmut-Lisiceansk.
- În regiunea Odessa au fost înregistrate ieri atacuri cu rachete la Cetatea Albă. Rușii continuă să încerce fortificarea Insulei Șerpilor unde intenționează să transporte sisteme de apărare antiaeriană și rachete.
- Ministrul ucrainean de Finanțe Marcenko a declarat ieri că dacă războiul mai continuă 3-4 luni guvernul de la Kiev va fi silit să reducă salariile și pensiile și să mărească impozitele. Deficitul bugetar lunar al Ucrainei este în jur de 5 miliarde dolari, care trebuie să vină din finanțări externe.
- Biletele pentru microbuzele ce transportă călători în regiunea Kievului s-au scumpit de la 30 de grivne la 50 de grivne în condițiile în care transportatorii cumpără combustibilii cu 70 grivne/ litru (în benzinării nu se găsesc combustibili la prețul impus de guvern de 40 grivne/ litru). În Kiev este așteptată la sfârșitul lunii o dublare a prețurilor pentru transportul în comun.
- Țările UE nu au reușit să ajungă la un acord pentru instituirea unui embargou asupra petrolului rusesc, s-au opus Ungaria, Slovacia și Cehia care sunt dependente de resursele energetice ruse. Ungaria a solicitat investiții europene de 18 miliarde de euro pentru modernizarea sistemului energetic maghiar astfel încât să facă față la renunțarea la petrolul rusesc.